Moederdag in CoronatijdZondag 10 mei is het moederdag. Het zal voor een aantal moeders door de corona maatregelen wel een vreemde dag worden. Vooral voor de oudjes die nu in een verpleeghuis zitten en ook geen bezoek mogen. Het zal best een eenzame dag voor ze zijn.

Om ze misschien wat op te vrolijken heb ik een kaartje met een afbeelding van een kleurrijk schilderij gemaakt. Je kunt deze gratis van mijn website downloaden en uitprinten.

Mijn eigen moeder hechtte niet zo aan moederdag. Ze vond het te commercieel maar ze vond natuurlijk wel fijn als we langs kwamen.

Omdat ze nooit cadeaus wou heb ik haar ooit een’ herinnering’ cadeau gedaan.

We waren lang geleden een midweek met onze hele familie naar Borger geweest. Daar had ze zulke goede herinneringen aan dat ik het uitzicht dat we vanuit het huisje hadden, voor haar geschilderd.

De droge sloot met lichte ochtendnevel en de hoge groene bomen die je ’s avonds zachtjes hoorde ruizen in de wind, brachten haar gedachten elke keer weer terug naar die vervlogen tijd. Door het schilderij voelde ze dat geluk moment elke keer weer terugkomen.

Kunst is emotie.

Dat is vaak ook de reden waarom mensen kunst kopen. Ze worden door iets geraakt. Ze komen in beweging.

Alle emoties komen voorbij : ontroering, blijdschap en vreugde, heimwee, verlangen, liefde etc.

Zo kunnen schilderijen je zo weer terugbrengen in een die tijd. Mijn moeder had dat met het schilderij van Borger, het was haar zeer dierbaar.

Herken je dat? Dat iets je zo weer terugbrengt in de tijd?

Dat is ook een reden waarom ik schilder. Ik hoop met mijn schilderijen vooral prettige emoties op te roepen.