Ben is geboren in 1956 te Hoogezand, waar hij al op jonge leeftijd begon met tekenen. Als kind was hij vaak te vinden tussen de kunstboeken en zijn eigen schetsen. Toen Ben op tienjarige leeftijd het kunstwerk 'Mathilde tussen de Monsters' van Carel Willink zag, was de teerling geworpen. Net als de grootmeesters in de kunst die hem voor gingen, begon Ben al vroeg met het experimenteren met doek en kwast. Toen zijn creatieve passie werd opgemerkt door zijn grootvader, besloot deze om een ezel, olieverf en een doek en penselen aan Ben te geven. Het was een duur cadeau voor een familie die het al niet zo breed had, maar Ben liet zien dat het vertrouwen niet misplaatst was geweest. Ben maakte hierna zijn ambities bekend: hij wilde kunstschilder worden.

In 1979 begon hij aan de avondschool Academie Minerva, maar zoals de geschiedenis ons leert kunnen niet alle kunstenaars altijd goed met elkaar overweg. Vanwege een meningsverschil met een docent en het werken naast zijn opleiding was Ben gedwongen om zijn dromen af te blazen. Dit bleek gelukkig maar tijdelijk te zijn, aangezien een tijd later Ben zich in schreef voor een vernieuwde Academie Minerva. Hier kreeg hij les van de bekende Rein Pol, Jan van Loon, en Barend Blankert, kunstenaars die hij nog altijd als uitermate definiërend beschouwd voor de stappen die hij genomen heeft in zijn eigen leven. Hij sloot zijn opleiding af met een scriptie over het stilleven, een terugkerend element in zijn repertoire. In 1987 sloot hij zijn opleiding na vier jaar succesvol af, waarna hij erop uit trok om zijn eigen 'creatieve ik' te ontwikkelen.

Zoals een jong kunstenaar betaamt richtte Ben zijn eigen Atelier op, geïnspireerd door zijn eigen leermeesters, de grootmeesters van de schilderkunst, en Ben zijn eigen visies. Voor zijn atelier heeft Ben een gehele verdieping ingericht. Toch trekt Ben er nog op uit om te exposeren in zowel Nederland als het buitenland.

Bent u opzoek naar een leraar met veel ervaring, die u kan helpen in de artistieke kunsten? Of bent u geïnteresseerd in een kennismaking met Ben? Voor verdere informatie kunt u altijd telefonisch contact zoeken op 050-5421106, info@benhekert-kunstenaar.nl of contact opnemen via de pagina 'Contact'.