Eigen schildervisie ontwikkelen in Groningen

Brigit:

"Ik volg nu al jaren les bij Ben en nog altijd met veel plezier!"

Buiten schilderen in Groningen met kunstenaar Ben Hekert

Janneke:

"Ik heb onwijs genoten van mijn schilderlessen met Ben! Ik wou dat ik het jaren geleden gedaan had"


Wijze les van 80+


Als jongen van 15 jaar had ik ontdekt dat ik wou leren schilderen met olieverf. Ik tekenende en schilderde veel bekende schilderijen na om het eerst te oefenen. Na een tijdje kwam ik erachter dat ik hulp nodig had omdat ik niet verder kwam, want elke keer wanneer een schilderij af was gooide ik het weg. In mijn omgeving kende ik niemand die mij kon helpen en daarom was er maar een weg voor mij; de kunstacademie!


Hoe sta jij momenteel in je schilderproces? Elke keer als je naar je eindresultaat kijkt ben je dan tevreden en heb je het gevoel dat je iets hebt geleerd? Of word je net als ik vroeger, af en toe er wanhopig van?

Op het internet zijn veel schilderclubjes te vinden maar hoe weet je nu of je er wat leert? Dat is toch wel de bedoeling.

Ik heb een oude( aangetrouwde) oom die op zijn tachtigste nog heerlijk schildert. Als jonge knul werd hij metselaar, maar in zijn vrije tijd tekende en schilderde hij als zijn drukke gezin en werk dit toeliet. Hij haalde het niet in zijn hoofd om een cursus te gaan volgen en alles wat hij deed was autodicact. Toen ik hem leerde kennen was hij al met pensioen en had hij weer tijd voor zijn hobby. Hij wilde het nu wat serieuser oppakken omdat hij nu meer tijd had. Na een paar jaar " aanmodderen" zoals hij het zelf zei, wou hij toch wel les bij mij volgen. Er ging een wereld voor hem open! Hij had zichzelf het zoveel makkelijker kunnen maken , wanneer hij gelijk advies had gevraagd. Nu had hij zoveel jaren verloren laten gaan.

Laatst hoorde ik dat hij exposeerde in een kleine winkeltjes in de stad Groningen, en hij had daar al diverse " vogelschilderijtjes" verkocht.Tijdens mijn 4 jarige opleiding aan Academie Minerva te Groningen,heb ik de kneepjes van het vak geleerd. De kneeptjes die je moet zien, herhalen, horen, voelen en daardoor verinnerlijken.

Naast deze hoofdzaken , heb ik ook heel veel bijzaken geleerd. Inmiddels weet ik welke technieken goed werken en welke minder. Achteraf gezien had ik liever een schilder mentor gehad die mij de beste schildertechnieken had geleerd, net zoals de grote leermeesters het in de Gouden eeuw deden. Een waar ik dicect iets aan kon vragen als het niet lukte. In een grote groep met andere kunstenaars was dit best lastig.

Wellicht krijg jij ook te weinig aandacht in je schildersgroep of durf je niet steeds te vragen om hulp en dat jouw resultaat daardoor achter lijkt te blijven.

Zou jij ook niet liever de juiste technieken willen leren in een kleine of prive groep? En te oefenen zodat je resultaat zichtbaar vooruit gaat? Dat je je werk graag aan je vrienden laat zien en in je huis aan de muur hangt. Of misschien wil je wel gaan exposeren?

Ga zelfverzekerd en met al je nieuwe kennis op zak aan het schilderen. Leer de technieken die jij nodig hebt en je zult verbaasd zijn over je vooruitgang

Vele nieuwe cursisten bellen me aarzelend op. Ze vragen me dan of ik ook les geef aan " amateurs". Ze hebben dan al een tijdje les maar het schiet voor hun gevoel niet op, of ze willen een bepaalde schildertechniek onder de knie krijgen. Ik nodig ze dan met hun werk uit in mijn atelier.

In mijn atelier of via videobellen bespreken we dan de laatste 5 schilderijen die jij hebt gemaakt.

Aan de hand hiervan stel ik voor jou een leerprogramma van 6 weken op voor de cursus 'Perfect op maat"

In deze 6 weken werk je aan je eigen leerdoel. Na 6 weken heb je enorme sprongen gemaakt en heb je je doel behaald.


jouw voordelen


-je ziet op korte termijn( 18 uur) verandering in je werk

-je bespaart geld omdat je in korte tijd veel leert

-je niveau gaat omhoog

-je krijgt meer complimentjes

-je zult eerder gevraagd worden voor exposities

-je kunt sneller je werk verkopen

-je krijgt opbouwende feedbackmeld je hier aan voor een vrijblijvend gesprek

info@benhekert-kunstenaar.nl

ovv "intake"


Een tijdje geleden had ik een cursist uit het midden van het land aan de telefoon. Ze vroeg of het ook mogelijk was om 1 a 2 x per maand een dag te komen schilderen. Dit had ik nog niet eerder gedaan maar ik besloot om het uit te proberen. De dame in kwestie was al jaren aan het schilderen en ze had al heel wat lessen gehad. Toch was ze niet te vreden over haar werk. Ze vroeg mijn advies en dit pakte zeer goed uit voor haar want binnen een jaar werd ze voor exposities gevraagd.


Zou jij niet ook weer willen genieten van je schilderen en met gemak een stilleven of landschap op kunnen zetten?

Hoe lang wil je nog wachten? Waarom stel je het steeds uit?

Misschien wil je wachten tot je pensioen, maar waarom stel je je geluk steeds uit?

Iedereen heeft ontspanning nodig. Volgens de WHO( World Health Organisation ) kun je ziekes voorkomen en genezen door je bezig te houden met kunst.

Ook kunnen angst en pijn afnemen wanneer je kijkt naar kunst of dit zelf maakt.

Lessen" perfect op maat"

Wil je je technieken verbeteren? Wil je bijvoorbeeld glas leren schilderen? Of wil je beter een wolk kunnen schilderen dan dat je nu doet?

Met de cursus " schilderen op maat" krijg je naar de intake een persoonlijk leerplan. Na 6 weken `a 2,5 uur per week, zul je enorme
vooruitgang zien. Je gaat enorme sprongen maken.
Instapniveau: voor iedereen

Locatie: Groningen

Duur: 6 weken

investering: 295,-

Lessen " schilderen op locatie"

Ga je liever op pad dan steeds te schilderen in een atelier? Een keer per maand schilderen op een andere locatie. In de zomermaanden vaak op
unieke buiten locaties en in de winter op prachtige plekken in en rondom Groningen.
Locatie: In en rondom Groningen

Duur: 10.00 -16.00 uur

Instapniveau: voor iedereen

Inclusief: les, materialen (veldezels etc), lunch, koffie en thee


Lessen 'priveles'

Mocht je 1 op 1 gecoacht willen worden, neem dan contact met me op.

Instapniveau: voor iedereen

lessen@benhekert-kunstenaar.nl

vragen


Ik heb nog nooit geschilderd, is deze cursus ook voor mij geschikt?

Met de cursus Perfect op Maat, werkt iedereen op zijn eigen niveau. Wanneer je nog nooit geschilderd hebt , kan dat je leerdoel zijn.


Moet ik na 6 weken mijn cursus verlengen?

Je mag je cursus verlengen maar je mag ook na 6 weken je cursus opzeggen.


Ik weet niet precies wat er niet goed is aan mijn schilderijen. Kun je me dan ook helpen?

Inmiddels heb ik een geoefend oog en kan ik je op weghelpen .