Heb jij ze ook, deze erfstukken met een verhaal?

Misschien heb jij ze wel maar krijgen ze niet de eer die ze verdienen. En staan ze nu stof staan te vangen in een hoekje. Of erger, ver weggeborgen op zolder.

Laatst las ik dat iemand de bordjes van zijn oma had geërfd. Hij durfde deze echter niet te gebruiken omdat hij bang was dat ze stuk zouden gaan.

Hij had warme herinneringen aan die bordjes. Elke keer wanneer hij bij zijn oma logeerde als kind, kreeg hij hier heerlijk spekpannenkoeken op.

Bij het idee dat de bordjes zouden breken en hij ze weg zou moeten doen, was voor hem onoverkomelijk. Hij borg ze daarom goed op, zodat niemand erbij kon.

Wie heeft die herinneringen aan bepaalde voorwerpen nu niet?

En die erfstukken met al die fijne herinneringen die we koesteren diep in ons hart, verdienen een mooi plaatsje in huis.


Misschien staan in jouw huis de erfstukken van je partner en vind je die minder interessant. En vind je dat ze maar doelloos stof staan te vangen.

Je zou ze natuurlijk ook kunnen opruimen zodat ze voor jou uit het zicht zijn. Alle tafeltjes, kastjes en vensterbanken zijn dan leeg en daardoor makkelijk schoon te houden, heerlijk overzichtelijk.

Zou je huisgenoot daar mee akkoord gaan? Vast niet, anders waren ze niet zorgvuldig uitgestald in je huis.

Onze herinneringen zijn heel kostbaar en belangrijk. Ze maken ons wie we zijn. Wie geen herinneringen meer heeft, is zichzelf kwijt.'
Vrijwel iedereen heeft wel een erfstuk met een herinnering in zijn huis. Je denkt bij erfstuk misschien aan een kapitaal ' iets'. Maar een kopje, een ring van zijn opa of oma of een ander geliefd persoon of dier is al een erfstuk. Soms zijn ze heel groot en aanwezig maar soms ook heel klein en verstopt in een klein doosje. Veilig opgeborgen maar voor niemand meer zichtbaar.

Zo heb ik heel veel potjes en kannetjes in mijn atelier staan. Sommigen heb ik gekocht maar er staan ook heel veel erfstukken van meer dan 100 jaar oud.

Bij een aantal ervan kan ik direct een herinnering oproepen. Als ik het kopje van mijn oma oppak denk gelijk weer aan hoe ze sprak en hoe zacht haar huid voelde wanneer ze me een zoen gaf. Ook ruik ik gelijk weer de parfum die ze altijd droeg.
Wanneer de ring van mijn opa pak, zie ik hem schoffelen in zijn moestuin, achter zijn huis. Ze hand opsteken omdat hij mij aan ziet komen. Gelijk zie ik een handje vol speziebonen voor me. " Neem maar mee, ik heb genoeg!" Ik hoor het hem zo zeggen.


Het geeft me een warm en goed gevoel. Het was een fijne tijd. Ze zijn al een tijdje niet meer onder ons, maar de herinneringen doen me goed. Ze worden niet vergeten.

Herinneringen aan Borger

ERFSTUKKEN

Soms komen ook klanten met erfstukken van hun overleden dierbaren naar mij toe. Ze koesteren aan de voorwerpen dan warme herinneringen.

Omdat niet elk huis alle voorwerpen toelaat, omdat ze of te kwetsbaar of te groot zijn, kunnen ze deze laten vastleggen in een stilleven. Zo blijven de fijne herinnering aanwezig en zijn de voorwerpen veilig opgeborgen.

Misschien heb jij ook nog een bijzonder erfstuk met liefdevolle herinneringen dat je graag geschilderd zou zien. Ik kan alle texturen als glas, stof, metaal, plastic etc. Voor je schilderen zoals ook in mijn stillevens doe.

Het kristallen karafje van je oma of de antieke metalen poederdoos van je moeder.
Alles in een geheime schatkist van zijde.

Je zou meerdere voorwerpen laten verbeelden in je eigen stilleven die de verhalen van jouw geschiedenis vertellen.

Alles stellen we in overleg samen, zodat jij je erin kunt vinden. Als je er vertrouwen in hebt, start ik met schilderen voor jou.
Wil je weten wat er voor jou mogelijk is?

                                Klik hier en maak nu jouw afspraak


Donkere wolken en onweer in de familie


Zo was de oude Friese staartklok van de familie S. een groot probleem geworden. Vader S. had de klok, die van zijn overgrootvader was geweest, gekregen. De klok was al jaren van vader op zoon overgegaan.

S. kon zich nog herinneren hoe de klok bij zijn ouders thuis hing en hoe fijn het altijd was geweest. Het tikken van de klok gaf hem altijd een zekere rust.

Toch zag S. wel in dat de klok niet zo mooi in zijn huis stond, maar ja wegdoen ging hem aan het hart. De klok was zelfs voordat hij hem kreeg, nog helemaal gerestaureerd door zijn ouders!

De vrouw van S. was niet te spreken over de klok. Ze vond hem zo lelijk dat ze het niet eens wou horen tikken. De klok hing in de kamer maar het was niet van harte. De klok was een " ruzie-object" geworden.

S. voelde elke keer weer de druk als zijn ouders bij hem langs kwamen. Elke keer weer vroegen ze waarom de klok niet tikte. Was deze misschien stuk?

Als hij de klok aanzette om zijn ouders tevreden te stellen, zag hij zijn vrouw weer kijken en ook dan voelde hij de spanning. Op een gegeven moment had hij liever niet meer dat zijn ouders langskwamen. Hij ging liever naar hun toe.

Herken je dit ook? Wees gerust je bent niet de enige die dit ervaart. Het is erg moeilijk om tussen " twee vuren " in te zitten. Je wilt niemand afvallen of pijn doen. Je bent loyaal naar beide partijen toe.

Het zo dierbare erfstuk voor S. is nu een last geworden. Hoe zou het zijn als hij het veilig zou kunnen opbergen? Of misschien elders in huis kunnen zetten maar de herinnering wel zou kunnen houden?

S. zou de klok in een kunstobject kunnen laten vereeuwigen. Bijvoorbeeld in een drieluik met nog andere objecten erbij. Het zou een waardevolle en unieke bijdrage leveren aan zijn woning.

Hij zou zich veel fijner en meer ontspannen voelen. Hij zou zowel zijn ouders als zijn vrouw tevreden kunnen stellen. En de zware druk die hij nu steeds voelt niet meer hebben.

De klok zou hij tijdelijk kunnen opslaan en misschien kunnen doorgeven aan zijn kleinkinderen?

Herken jij het?

Wil jij ook weer een gezellige sfeer met alle familieleden? En geen geruzie over erfstukken omdat jij loyaal wilt zijn, dan heb je nu actie te ondernemen. Als je niets doet zal het gemopper en geklaag alleen maar blijven. Iets wat misschien wel tot familieruzies of scheiding kan leiden.

Hoe mooi zou het zijn als jij met kerst alle leden van de familie met een gerust hart bij je thuis kunt uitnodigen. Je hebt namelijk het familie-erfstuk nog meer waarde geschonken door het te laten vereeuwigen in een kunstwerk!

Voorkom stress en ruzies

maak hier je gratis afspraak

info@benhekert-kunstenaar.nl

Zou jij een heel speciaal schilderij willen ?


Een schilderij dat speciaal voor jou wordt gemaakt?

Wil je jouw geschiedenis en jouw verhalen bewaard blijven?

Zou je zelf willen bepalen hoe je dat voor je ziet?

Wil je iets hebben wat niemand anders heeft?

Weet je wat jij wilt nalaten?

Zou je weer stressvrij willen zijn bij familiebezoeken?

Of wil je minder stoffige voorwerpen in huis?

Wil je minder ruzie met je partner over jouw of diens erfstuk?

Wil je je kostbaarheden veilig opbergen maar nog wel elke dag kunnen zien en de aanwezigheid “voelen”?

Zou je je kunstwerken met verhalen willen doorgeven in bijvoorbeeld een drieluik?

Wil je een voor jou uniek kunstwerk?

Wil je niet meer bang zijn dat je erfstukken stuk zullen gaan?

Zou je weer even dat gevoel van vroeger terug willen halen?

Wil je dat jouw geschiedenis en verhalen worden doorgegeven?


.

KOEKJESPOT EN LOSSE VOORWERPEN


Zo kwam Brigit, een schildercursist, op een dag met een verzoek naar mij toe. Ze wou graag de spullen van haar ouders, die ze verloor toen ze nog jong was, laten verwerken in een stilleven.

We maakte een afspraak en in het atelier haalde ze voorzichtig de meest eenvoudige maar voor haar waardevolle aandenken uit de tas. Bij elk voorwerp had ze een herinnering die ze aan mij vertelde.

Zo had ze een stenen koekjespot, “ Ja” zei ze, “ deze stond altijd op tafel. Alleen ’s avonds en in het weekend mochten we hier een koekje uithalen.” En zo vervolgde ze haar verhaal.

“Met dit mesje schilde mijn moeder altijd de appeltjes uit de appelboom bij ons uit de tuin. Van deze appels maakte ze dan de lekkerste appeltaart, die je door het hele huis heen rook.”

Het vaasje waar haar moeder vaak fresia's in zette mocht zeker niet vergeten worden. Ook vertelde ze dat haar moeder van verse kamillebloemen, thee maakte wanneer zij of haar zusje verkouden waren.

Door haar enthousiasme en kleurrijke verhalen begon er in mijn hoofd een schilderij te ontstaan. Die ik met haar goedkeuring ook zo mocht schilderen. Ze kende me inmiddels goed genoeg, zei ze. Ze had alle vertrouwen in mij.


Gelijk ging ik aan de slag. Alle voorwerpen zette ik zorgvuldig op een plank en begon te schuiven. De grote koekjespot zette ik het midden en zo begon de “schuifdans” te doen. Voorwerpen neerzetten, van afstand bekijken, weer schuiven, weer bekijken net zolang totdat ik tevreden was.

De echte geurige fresia en kamille heb ik pas veel later in het schilderij gezet omdat de bloemen anders verdord zouden zijn, als ik ze zou schilderen.

De spullen die altijd losjes op het dressoir hadden gestaan, kon ze nu met een gerust hart opbergen.Het schilderij met alle dierbare herinneringen, hangt inmiddels alweer vele jaren in haar woonkamer.Vandaag is het vaderdag.

Om mijn overleden vader goed te blijven herinneren, maakte ik het drieluik 'Vader"

Hier de link naar het schilderij met uitleg op YouTube.

https://www.youtube.com/channel/UChw--Ybm9wFrY4F_WSocVYw


Sinds een tijdje maak ik ook'herinnerings stillevens 'in opdracht voor anderen.

Dit doe ik omdat ik ook weet hoe belangrijk het is dat je je herinneringen haast tastbaar en dichtbij hebt. Elke keer dat ik naar mijn eigen schilderij ' vader' kijk voel ik, proef ik en hoor ik weer de herinneringen met hem. Elke keer verschijnt er weer een glimlach om mijn lippen.


Ik noem het ' Mijn Herinneringen Dichtbij"


Jij herkent het vast wel. Je voelt heimwee naar die ene persoon of periode in je leven.

Jou kan ik ook helpen. Ik schilder dan speciaal voor jou de erfstukken die zo warm en speciaal zijn.
De herinneringen die je nooit vergeten wil.

De herinneringen die zo kostbaar zijn.


Ik leg ze voor je vast, zodat je je verhaal kunt vasthouden en doorgeven.


Omdat ik weet hoe belangrijk zo' n persoonlijk schilderij is, bied ik het volgende aan:


Voor de eerste 3 klanten die zich aanmelden

maak ik een gepersonaliseerd stilleven van 40x50 met 3 tot 4 erfstukkenNormaal vraag ik hier 1499,- voor


maar omdat het vandaag vaderdag is en mijn virtuele expositie is gelanceerd

heb ik een tijdelijk aanbod.

Het is tot en met 30 juni geldig. Daarna vraag ik weer de oude prijs.


Je krijgt:


Een speciaal aanbod voor een uniek schilderij waar ik zeker 3 weken aan moet werken.


Alles uitgevoerd in luxe olieverf van het merk Rembrandt.

Via Zoom of teams overleggen we over de kleur

en compositie.

Het werk krijgt een retourcheervernis,

certificaat van echtheid en belichtingsadvies/nu alleen voor de eerste 3 aanmelders


€ 699,-


Let op, dit is echt maar eenmalig en

alleen met de eerste 3 klanten ga ik direct aan het werk

Meld je snel hier aan op mijn email met de code

juni2020

Dan heb je nog voor 1 september je unieke schilderij aan de muur hangen.  


Hoeveel spullen kan ik laten schilderen?

-A. Je kunt gewoon vanaf 1 dierbaar object laten schilderen, maar het is mooier om meerder te doen. Dit doen we in overleg.
Hoe lang duurt het dat mijn schilderij klaar is?

A. Over het algemeen duurt het 4 weken dat ik een schilderij af heb. Als het druk is

kan het zijn dat je op een wachtlijst komt.


.

Wat krijg ik voor deze investering?

-A. Je ontvangt een uniek en gepersonaliseerd kunstwerk. Je komt terug in de warme herinneringen. Het geeft eerbetoon aan de persoon voor wie het erfstuk staat. De sfeer van het schilderij zal je door de professionele olieverf schildertechnieken meenemen naar die warme tijd van toen.

Formaat van het schilderij is vanaf 30x40 op masonite of schilderpapier. Hierop kunnen 3 of 5 voorwerpen naar keuze worden afgebeeld. We bespreken 3 a 4x de stand van zaken. Dit gebeurt momenteel grotendeels via beeldbellen.


Moet ik een aanbetaling doen?

-A. Als we overeen zijn gekomen dat we gaan samenwerken, betaal je 10% van de investering als aanbetaling aan.


Hoe vaak mag ik wijzigingen aanbrengen?

-A. Als we een samenwerking zijn aangegaan maken we gelijk afspraken wat de bedoeling is. Dit wordt ook vastgelegd.

Na de schetsfase stuur ik een foto naar de klant. Hierop kan je aanmerkingen plaatsen. De wijzigen zullen worden aangepast en weer opgestuurd voor akkoord. Hierna start de verffase.

Ook hier zal een ruwe schets worden opgestuurd. Als dit akkoord is, gaat de fijnschilder fase in. In totaal kun je dus 2x aangeven dat je het iets anders wilt.

Na de olieverffase kunnen geen veranderingen meer worden aangebracht.Hoe gaat het in zijn werk?

-A. Je maakt een telefonische afspraak om langs te komen met je voorwerpen. Via de mail krijg je een vragenlijst die je invult voordat je mijn atelier bezoekt. Bel naar: 06-49960161We bespreken dan de wat jij wil en wat mogelijk is. Als we het eens worden, ga ik aan het werk en maak ik een opzet van een stilleven met jouw erfstukken erop.Heb je een vraag die hier niet bij staat?

Stuur deze naar

info@benhekert-kunstenaar.nl ,

dan krijg je binnen 24 uur antwoord.