Je dierbare herinneringen dichtbij?



'Onze herinneringen zijn heel kostbaar. Ze maken ons wie we zijn. Wie geen herinneringen meer heeft, is zichzelf kwijt.'


Vrijwel iedereen heeft wel een erfstuk met een herinnering in zijn huis. Je denkt bij erfstuk misschien aan een kapitaal ' iets'. Maar een kopje, een ring van zijn opa of oma of een ander geliefd persoon of dier is al een erfstuk. Soms zijn ze heel groot en aanwezig maar soms ook heel klein en verstopt in een klein doosje. Veilig opgeborgen maar voor niemand meer zichtbaar.

Zo heb ik heel veel potjes en kannetjes in mijn atelier staan. Sommigen heb ik gekocht maar er staan ook heel veel erfstukken van meer dan 100 jaar oud.Bij een aantal ervan kan ik direct een herinnering oproepen. Als ik het kopje van mijn oma oppak denk gelijk weer aan hoe ze sprak en hoe zacht haar huid voelde wanneer ze me een zoen gaf. Ook ruik ik gelijk weer de parfum die ze altijd droeg.
Wanneer de ring van mijn opa pak, zie ik hem schoffelen in zijn moestuin, achter zijn huis. Ze hand opsteken omdat hij mij aan ziet komen. Gelijk zie ik een handje vol speziebonen voor me. " Neem maar mee, ik heb genoeg!" Ik hoor het hem zo zeggen.
Het geeft me een warm en goed gevoel. Het was een fijne tijd. Ze zijn al een tijdje niet meer onder ons, maar de herinneringen doen me goed. Ze worden niet vergeten.


Heb jij ze ook, deze erfstukken met een verhaal?

Misschien heb je ze wel maar krijgen ze niet de eer die ze verdienen.En staan ze nu stof staan te vangen in een hoekje. Of erger, ver weggeborgen op zolder.


Laatst las ik dat iemand de bordjes van zijn oma had geërfd. Hij durfde deze echter niet te gebruiken omdat hij bang was dat ze stuk zouden gaan.

Hij had warme herinneringen aan die bordjes. Elke keer wanneer hij bij zijn oma logeerde als kind, kreeg hij hier heerlijk spekpannenkoeken op.

Bij het idee dat de bordjes zouden breken en hij ze weg zou moeten doen, was voor hem onoverkomelijk. Hij borg ze daarom goed op, zodat niemand erbij kon.


Wie heeft die herinneringen aan bepaalde voorwerpen nu niet?

En die erfstukken met al die fijne herinneringen die we koesteren diep in ons hart, verdienen een mooi plaatsje in huis.

Misschien staan in jouw huis de erfstukken van je partner en vind je die minder interessant. En vind je dat ze maar doelloos stof staan te vangen.

Je zou ze natuurlijk ook kunnen opruimen zodat ze voor jou uit het zicht zijn. Alle tafeltjes, kastjes en vensterbanken zijn dan leeg en daardoor makkelijk schoon te houden, heerlijk overzichtelijk.

Zou je huisgenoot daar mee akkoord gaan? Vast niet, anders waren ze niet zorgvuldig uitgestald in je huis.


ARCHEOLOGISCHE OBJECTEN

Een tijdje geleden kreeg ik een bijzondere opdracht van een vooraanstaande klant. Hij vroeg mij of ik twee stillevens voor hem kon schilderen. Hij wou graag een schilderij met unieke archeologisch voorwerpen erop.

De objecten, die hij zelf in privébezit had, stuurde hij naar mij op. Ze waren van grote waarde en werkelijk schitterend.

Met grote zorgvuldigheid heb ik ze weten vast te leggen. De potten en kruiken bewaarde hij normaliter in een goed afgesloten kast maar daardoor zag hij ze nauwelijks. Omdat hij nu de vondsten in een stilleven had laten verwerken, kon hij er elke dag veilig van genieten.


ERFSTUKKEN

Soms komen ook klanten met erfstukken van hun overleden dierbaren naar mij toe. Ze koesteren aan de voorwerpen dan warme herinneringen.

Omdat niet elk huis alle voorwerpen toelaat, omdat ze of te kwetsbaar of te groot zijn, kunnen ze deze laten vastleggen in een stilleven. Zo blijven de fijne herinnering aanwezig en zijn de voorwerpen veilig opgeborgen.

Misschien heb jij ook nog een bijzonder erfstuk met liefdevolle herinneringen dat je graag geschilderd zou zien. Ik kan alle texturen als glas, stof, metaal, plastic etc. Voor je schilderen zoals ook in mijn stillevens doe.

Het kristallen karafje van je oma of de antieke metalen poederdoos van je moeder.
Alles in een geheime schatkist van zijde.

Je zou meerdere voorwerpen laten verbeelden in je eigen stilleven die de verhalen van jouw geschiedenis vertellen.

Alles stellen we in overleg samen, zodat jij je erin kunt vinden. Als je er vertrouwen in hebt, start ik met schilderen voor jou.
Wil je weten wat er voor jou mogelijk is?

Klik hier en maak nu jouw afspraak


DE OUDE FRIESE STAARTKLOK ZORGT VOOR ONRUST

Zo was de oude Friese staartklok van de familie S. een groot probleem geworden. Vader S. had de klok, die van zijn overgrootvader was geweest, gekregen. De klok was al jaren van vader op zoon overgegaan.

S. kon zich nog herinneren hoe de klok bij zijn ouders thuis hing en hoe fijn het altijd was geweest. Het tikken van de klok gaf hem altijd een zekere rust.

Toch zag S. wel in dat de klok niet zo mooi in zijn huis stond, maar ja wegdoen ging hem aan het hart. De klok was zelfs voordat hij hem kreeg, nog helemaal gerestaureerd door zijn ouders!

De vrouw van S. was niet te spreken over de klok. Ze vond hem zo lelijk dat ze het niet eens wou horen tikken. De klok hing in de kamer maar het was niet van harte. De klok was een " ruzie-object" geworden.

S. voelde elke keer weer de druk als zijn ouders bij hem langs kwamen. Elke keer weer vroegen ze waarom de klok niet tikte. Was deze misschien stuk?

Als hij de klok aanzette om zijn ouders tevreden te stellen, zag hij zijn vrouw weer kijken en ook dan voelde hij de spanning. Op een gegeven moment had hij liever niet meer dat zijn ouders langskwamen. Hij ging liever naar hun toe.

Herken je dit ook? Wees gerust je bent niet de enige die dit ervaart. Het is erg moeilijk om tussen " twee vuren " in te zitten. Je wilt niemand afvallen of pijn doen. Je bent loyaal naar beide partijen toe.

Het zo dierbare erfstuk voor S. is nu een last geworden. Hoe zou het zijn als hij het veilig zou kunnen opbergen? Of misschien elders in huis kunnen zetten maar de herinnering wel zou kunnen houden?

S. zou de klok in een kunstobject kunnen laten vereeuwigen. Bijvoorbeeld in een drieluik met nog andere objecten erbij. Het zou een waardevolle en unieke bijdrage leveren aan zijn woning.

Hij zou zich veel fijner en meer ontspannen voelen. Hij zou zowel zijn ouders als zijn vrouw tevreden kunnen stellen. En de zware druk die hij nu steeds voelt niet meer hebben.

De klok zou hij tijdelijk kunnen opslaan en misschien kunnen doorgeven aan zijn kleinkinderen?

Herken jij het?

Wil jij ook weer een gezellige sfeer met alle familieleden? En geen geruzie over erfstukken omdat jij loyaal wilt zijn, dan heb je nu actie te ondernemen. Als je niets doet zal het gemopper en geklaag alleen maar blijven. Iets wat misschien wel tot familieruzies of scheiding kan leiden.

Hoe mooi zou het zijn als jij met kerst alle leden van de familie met een gerust hart bij je thuis kunt uitnodigen. Je hebt namelijk het familie-erfstuk nog meer waarde geschonken door het te laten vereeuwigen in een kunstwerk!


"Maak geen ruzie, we zijn maar kort op deze wereld bij elkaar"



KOEKJESPOT EN LOSSE VOORWERPEN

Zo kwam Brigit, een schildercursist, op een dag met een verzoek naar mij toe. Ze wou graag de spullen van haar ouders, die ze verloor toen ze nog jong was, laten verwerken in een stilleven.

We maakte een afspraak en in het atelier haalde ze voorzichtig de meest eenvoudige maar voor haar waardevolle aandenken uit de tas. Bij elk voorwerp had ze een herinnering die ze aan mij vertelde.

Zo had ze een stenen koekjespot, “ Ja” zei ze, “ deze stond altijd op tafel. Alleen ’s avonds en in het weekend mochten we hier een koekje uithalen.” En zo vervolgde ze haar verhaal.

“Met dit mesje schilde mijn moeder altijd de appeltjes uit de appelboom bij ons uit de tuin. Van deze appels maakte ze dan de lekkerste appeltaart, die je door het hele huis heen rook.”

Het vaasje waar haar moeder vaak fresia's in zette mocht zeker niet vergeten worden. Ook vertelde ze dat haar moeder van verse kamillebloemen, thee maakte wanneer zij of haar zusje verkouden waren.

Door haar enthousiasme en kleurrijke verhalen begon er in mijn hoofd een schilderij te ontstaan. Die ik met haar goedkeuring ook zo mocht schilderen. Ze kende me inmiddels goed genoeg, zei ze. Ze had alle vertrouwen in mij.


Gelijk ging ik aan de slag. Alle voorwerpen zette ik zorgvuldig op een plank en begon te schuiven. De grote koekjespot zette ik het midden en zo begon de “schuifdans” te doen. Voorwerpen neerzetten, van afstand bekijken, weer schuiven, weer bekijken net zolang totdat ik tevreden was.

De echte geurige fresia en kamille heb ik pas veel later in het schilderij gezet omdat de bloemen anders verdord zouden zijn, als ik ze zou schilderen.

De spullen die altijd losjes op het dressoir hadden gestaan, kon ze nu met een gerust hart opbergen. Het schilderij met alle dierbare herinneringen, hangt inmiddels alweer vele jaren in haar woonkamer.


MIJN DRIELUIK

Voor mezelf heb ik ook een herinneringen schilderij gemaakt. Mijn vader overleed toen ik 9 jaar was. Hij was vrachtwagenchauffeur en was vaak van huis.

De herinneringen aan mijn vader zijn dan ook maar beperkt. Die ik nog weet zijn mij wel heel dierbaar en wil ze zo lang mogelijk voor de geest blijven houden. Eén blik op dit drieluik en ik zit weer bij mijn vader in de vrachtauto.

Aan mijn kinderen en kleinkinderen heb ik dikwijls een verhaal over mijn vader verteld. Bij elk voorwerp zit weer een ander kleurrijk verhaal. Zo blijft de herinnering aan mijn vader ook voor hun levendig.


“ Je bent pas echt dood als iedereen je vergeet”


Heb jij nog objecten of foto's van mensen waar jij een bijzondere herinnering aan hebt? Zou jij deze in een stilleven verwerkt willen zien? Wat of wie is jou dierbaar?

Hoe fijn is het om elke dag te genieten van die goede herinneringen van vroeger. De tijd gaat snel en voordat je het weet is er weer een jaar voorbij.

Leef in harmonie en in liefde met elkaar.



Zou jij wel een schilderij willen met erfstukken erop die voor jou speciaal zijn?

Een schilderij dat speciaal voor jou wordt gemaakt?

Wil je jouw geschiedenis en jouw verhalen bewaard blijven?

Zou je wel willen dat jij zelf kunt bepalen hoe je dat voor je ziet?

Wil je iets hebben wat niemand anders heeft?

Weet je wat jij wilt nalaten?

Zou je weer stressvrij willen zijn bij familiebezoeken?

Of wil je minder stoffige voorwerpen in huis?

Wil je minder ruzie met je partner over jouw of diens erfstuk?

Wil je je kostbaarheden veilig opbergen maar nog wel elke dag kunnen zien en de aanwezigheid “voelen”?

Zou je je kunstwerken met verhalen willen doorgeven in bijvoorbeeld een drieluik?

Wil je een voor jou uniek kunstwerk?

Wil je niet meer bang zijn dat je erfstukken stuk zullen gaan?

Zou je weer even dat gevoel van vroeger terug willen halen?

Wil je dat jouw geschiedenis en verhalen worden doorgegeven?


Ik heb daarom een nieuw project opgestart.


Het heet ' Je Herinneringen Dichtbij"


Dit heb ik ontwikkeld voor iedereen die graag zijn dierbare herinneringen dichtbij en glashelder wil houden.

Ik schilder dan speciaal voor jou de erfstukken met die warme en speciale herinneringen.
De herinneringen die je nooit vergeten wil.

De herinneringen die zo kostbaar zijn.


Ik leg ze voor je vast, zodat je je verhaal kunt doorgeven.



Je kunt kiezen voor een drieluik of een schilderij vanaf 30x40 cm.

Er is heel veel mogelijk.

Het is net wat jij mooi vindt en wat bij jou past.

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is?


klik hier voor een gratis gesprek






Veel gestelde vragen



Hoeveel spullen kan ik laten schilderen?

-A. Je kunt gewoon vanaf 1 dierbaar object laten schilderen, maar het is mooier om meerder te doen. Dit doen we in overleg.


Hoe lang duurt het dat mijn schilderij klaar is?

A. Over het algemeen duurt het 4 weken dat ik een schilderij af heb. Als het druk is

kan het zijn dat je op een wachtlijst komt.


Hoe gaat het in zijn werk?

-A. Je maakt een telefonische afspraak om langs te komen met je voorwerpen. Via de mail krijg je een vragenlijst die je invult voordat je mijn atelier bezoekt. Bel naar: 06-49960161We bespreken dan de wat jij wil en wat mogelijk is. Als we het eens worden, ga ik aan het werk en maak ik een opzet van een stilleven met jouw erfstukken erop.


Wat krijg ik voor deze investering?

-A. Je ontvangt een uniek en gepersonaliseerd kunstwerk. Je komt terug in de warme herinneringen. Het geeft eerbetoon aan de persoon voor wie het erfstuk staat. De sfeer van het schilderij zal je door de professionele olieverf schildertechnieken meenemen naar die warme tijd van toen.

Formaat van het schilderij is vanaf 30x40 op masonite of schilderpapier. Hierop kunnen 3 of 5 voorwerpen naar keuze worden afgebeeld. We bespreken 3 a 4x de stand van zaken. Dit gebeurt momenteel grotendeels via beeldbellen.


Moet ik een aanbetaling doen?

-A. Als we overeen zijn gekomen dat we gaan samenwerken, betaal je 10% van de investering als aanbetaling aan.


Hoe vaak mag ik wijzigingen aanbrengen?

-A. Als we een samenwerking zijn aangegaan maken we gelijk afspraken wat de bedoeling is. Dit wordt ook vastgelegd.

Na de schetsfase stuur ik een foto naar de klant. Hierop kan je aanmerkingen plaatsen. De wijzigen zullen worden aangepast en weer opgestuurd voor akkoord. Hierna start de verffase.

Ook hier zal een ruwe schets worden opgestuurd. Als dit akkoord is, gaat de fijnschilder fase in. In totaal kun je dus 2x aangeven dat je het iets anders wilt.

Na de olieverffase kunnen geen veranderingen meer worden aangebracht.



Heb je een vraag die hier niet bij staat?

Stuur deze naar

info@benhekert-kunstenaar.nl ,

dan krijg je binnen 24 uur antwoord.




Herinneringen dichtbij


'Onze herinneringen zijn heel kostbaar. Ze maken ons wie we zijn. Wie geen herinneringen meer heeft, is zichzelf kwijt.'

Vrijwel iedereen heeft wel een erfstuk met een herinnering in zijn huis. Je denkt bij erfstuk misschien aan een kapitaal ' iets'. Maar een kopje, een ring van zijn opa of oma of een ander geliefd persoon of dier is al een erfstuk.

Soms zijn ze heel groot en aanwezig maar soms ook heel klein en verstopt in een klein doosje. Veilig opgeborgen maar voor niemand meer zichtbaar.


Zo heb ik heel veel potjes en kannetjes in mijn atelier staan. Sommigen heb ik gekocht maar er staan ook heel veel erfstukken van meer dan 100 jaar oud.Bij een aantal ervan kan ik direct een herinnering oproepen. Als ik het kopje van mijn oma oppak denk gelijk weer aan hoe ze sprak en hoe zacht haar huid voelde wanneer ze me een zoen gaf. Ook ruik ik gelijk weer de parfum die ze altijd droeg.


Wanneer ik de ring van mijn opa pak, zie ik hem schoffelen in zijn moestuin, achter zijn huis. Ze hand opsteken omdat hij mij aan ziet komen. Gelijk zie ik een handje vol speziebonen voor me. " Neem maar mee, ik heb genoeg!" Ik hoor het hem zo zeggen.
Het geeft me een warm en goed gevoel. Het was een fijne tijd. Ze zijn al een tijdje niet meer onder ons, maar de herinneringen doen me goed. Ze worden niet vergeten.


Heb jij ze ook, deze erfstukken met een verhaal?

Misschien heb je ze wel maar krijgen ze niet de eer die ze verdienen.En staan ze nu stof staan te vangen in een hoekje. Of erger, ver weggeborgen op zolder.

Laatst las ik dat iemand de bordjes van zijn oma had geërfd. Hij durfde deze echter niet te gebruiken omdat hij bang was dat ze stuk zouden gaan.


Hij had warme herinneringen aan die bordjes. Elke keer wanneer hij bij zijn oma logeerde als kind, kreeg hij hier heerlijk spekpannenkoeken op.


Bij het idee dat de bordjes zouden breken en hij ze weg zou moeten doen, was voor hem onoverkomelijk. Hij borg ze daarom goed op, zodat niemand erbij kon.


Wie heeft die herinneringen aan bepaalde voorwerpen nu niet?

En die erfstukken met al die fijne herinneringen die we koesteren diep in ons hart, verdienen een mooi plaatsje in huis.

Misschien staan in jouw huis de erfstukken van je partner en vind je die minder interessant. En vind je dat ze maar doelloos stof staan te vangen.


Je zou ze natuurlijk ook kunnen opruimen zodat ze voor jou uit het zicht zijn. Alle tafeltjes, kastjes en vensterbanken zijn dan leeg en daardoor makkelijk schoon te houden, heerlijk overzichtelijk.


Zou je huisgenoot daar mee akkoord gaan? Vast niet, anders waren ze niet zorgvuldig uitgestald in je huis.


ARCHEOLOGISCHE OBJECTEN

Een tijdje geleden kreeg ik een bijzondere opdracht van een vooraanstaande klant. Hij vroeg mij of ik twee stillevens voor hem kon schilderen. Hij wou graag een schilderij met unieke archeologisch voorwerpen erop.


De objecten, die hij zelf in privébezit had, stuurde hij naar mij op. Ze waren van grote waarde en werkelijk schitterend.

Met grote zorgvuldigheid heb ik ze weten vast te leggen. De potten en kruiken bewaarde hij normaliter in een goed afgesloten kast maar daardoor zag hij ze nauwelijks. Omdat hij nu de vondsten in een stilleven had laten verwerken, kon hij er elke dag veilig van genieten.


ERFSTUKKEN

Soms komen ook klanten met erfstukken van hun overleden dierbaren naar mij toe. Ze koesteren aan de voorwerpen dan warme herinneringen.


Omdat niet elk huis alle voorwerpen toelaat, omdat ze of te kwetsbaar of te groot zijn, kunnen ze deze laten vastleggen in een stilleven. Zo blijven de fijne herinnering aanwezig en zijn de voorwerpen veilig opgeborgen.


Misschien heb jij ook nog een bijzonder erfstuk met liefdevolle herinneringen dat je graag geschilderd zou zien. Ik kan alle texturen als glas, stof, metaal, plastic etc. Voor je schilderen zoals ook in mijn stillevens doe.


Het kristallen karafje van je oma of de antieke metalen poederdoos van je moeder.
Alles in een geheime schatkist van zijde.


Je zou meerdere voorwerpen laten verbeelden in je eigen stilleven die de verhalen van jouw geschiedenis vertellen.

Alles stellen we in overleg samen, zodat jij je erin kunt vinden. Als je er vertrouwen in hebt, start ik met schilderen voor jou.
Wil je weten wat er voor jou mogelijk is?


Klik hier en maak nu jouw afspraak


DE OUDE FRIESE STAARTKLOK ZORGT VOOR ONRUST


Zo was de oude Friese staartklok van de familie S. een groot probleem geworden. Vader S. had de klok, die van zijn overgrootvader was geweest, gekregen. De klok was al jaren van vader op zoon overgegaan.

S. kon zich nog herinneren hoe de klok bij zijn ouders thuis hing en hoe fijn het altijd was geweest. Het tikken van de klok gaf hem altijd een zekere rust.

Toch zag S. wel in dat de klok niet zo mooi in zijn huis stond, maar ja wegdoen ging hem aan het hart. De klok was zelfs voordat hij hem kreeg, nog helemaal gerestaureerd door zijn ouders!

De vrouw van S. was niet te spreken over de klok. Ze vond hem zo lelijk dat ze het niet eens wou horen tikken. De klok hing in de kamer maar het was niet van harte. De klok was een " ruzie-object" geworden.

S. voelde elke keer weer de druk als zijn ouders bij hem langs kwamen. Elke keer weer vroegen ze waarom de klok niet tikte. Was deze misschien stuk?

Als hij de klok aanzette om zijn ouders tevreden te stellen, zag hij zijn vrouw weer kijken en ook dan voelde hij de spanning. Op een gegeven moment had hij liever niet meer dat zijn ouders langskwamen. Hij ging liever naar hun toe.


Herken je dit ook? Wees gerust je bent niet de enige die dit ervaart. Het is erg moeilijk om tussen " twee vuren " in te zitten. Je wilt niemand afvallen of pijn doen. Je bent loyaal naar beide partijen toe.


Het zo dierbare erfstuk voor S. is nu een last geworden. Hoe zou het zijn als hij het veilig zou kunnen opbergen? Of misschien elders in huis kunnen zetten maar de herinnering wel zou kunnen houden?


S. zou de klok in een kunstobject kunnen laten vereeuwigen. Bijvoorbeeld in een drieluik met nog andere objecten erbij. Het zou een waardevolle en unieke bijdrage leveren aan zijn woning.

Hij zou zich veel fijner en meer ontspannen voelen. Hij zou zowel zijn ouders als zijn vrouw tevreden kunnen stellen. En de zware druk die hij nu steeds voelt niet meer hebben.

De klok zou hij tijdelijk kunnen opslaan en misschien kunnen doorgeven aan zijn kleinkinderen?


Herken jij het?

Wil jij ook weer een gezellige sfeer met alle familieleden? En geen geruzie over erfstukken omdat jij loyaal wilt zijn, dan heb je nu actie te ondernemen. Als je niets doet zal het gemopper en geklaag alleen maar blijven. Iets wat misschien wel tot familieruzies of scheiding kan leiden.


Hoe mooi zou het zijn als jij met kerst alle leden van de familie met een gerust hart bij je thuis kunt uitnodigen. Je hebt namelijk het familie-erfstuk nog meer waarde geschonken door het te laten vereeuwigen in een kunstwerk!

"Maak geen ruzie, we zijn maar kort op deze wereld bij elkaar"


KOEKJESPOT EN LOSSE VOORWERPEN

Zo kwam Brigit, een schildercursist, op een dag met een verzoek naar mij toe. Ze wou graag de spullen van haar ouders, die ze verloor toen ze nog jong was, laten verwerken in een stilleven.

We maakte een afspraak en in het atelier haalde ze voorzichtig de meest eenvoudige maar voor haar waardevolle aandenken uit de tas. Bij elk voorwerp had ze een herinnering die ze aan mij vertelde.


Zo had ze een stenen koekjespot, “ Ja” zei ze, “ deze stond altijd op tafel. Alleen ’s avonds en in het weekend mochten we hier een koekje uithalen.” En zo vervolgde ze haar verhaal.

“Met dit mesje schilde mijn moeder altijd de appeltjes uit de appelboom bij ons uit de tuin. Van deze appels maakte ze dan de lekkerste appeltaart, die je door het hele huis heen rook.”

Het vaasje waar haar moeder vaak fresia's in zette mocht zeker niet vergeten worden. Ook vertelde ze dat haar moeder van verse kamillebloemen, thee maakte wanneer zij of haar zusje verkouden waren.


Door haar enthousiasme en kleurrijke verhalen begon er in mijn hoofd een schilderij te ontstaan. Die ik met haar goedkeuring ook zo mocht schilderen. Ze kende me inmiddels goed genoeg, zei ze. Ze had alle vertrouwen in mij.


Gelijk ging ik aan de slag. Alle voorwerpen zette ik zorgvuldig op een plank en begon te schuiven. De grote koekjespot zette ik het midden en zo begon de “schuifdans” te doen. Voorwerpen neerzetten, van afstand bekijken, weer schuiven, weer bekijken net zolang totdat ik tevreden was.


De echte geurige fresia en kamille heb ik pas veel later in het schilderij gezet omdat de bloemen anders verdord zouden zijn, als ik ze zou schilderen.


De spullen die altijd losjes op het dressoir hadden gestaan, kon ze nu met een gerust hart opbergen. Het schilderij met alle dierbare herinneringen, hangt inmiddels alweer vele jaren in haar woonkamer.


MIJN DRIELUIK

Voor mezelf heb ik ook een herinneringen schilderij gemaakt. Mijn vader overleed toen ik 9 jaar was. Hij was vrachtwagenchauffeur en was vaak van huis.

De herinneringen aan mijn vader zijn dan ook maar beperkt. Die ik nog weet zijn mij wel heel dierbaar en wil ze zo lang mogelijk voor de geest blijven houden. Eén blik op dit drieluik en ik zit weer bij mijn vader in de vrachtauto.


Aan mijn kinderen en kleinkinderen heb ik dikwijls een verhaal over mijn vader verteld. Bij elk voorwerp zit weer een ander kleurrijk verhaal. Zo blijft de herinnering aan mijn vader ook voor hun levendig.

“ Je bent pas echt dood als iedereen je vergeet”


Heb jij nog objecten of foto's van mensen waar jij een bijzondere herinnering aan hebt? Zou jij deze in een stilleven verwerkt willen zien? Wat of wie is jou dierbaar?

Hoe fijn is het om elke dag te genieten van die goede herinneringen van vroeger. De tijd gaat snel en voordat je het weet is er weer een jaar voorbij.


Leef in harmonie en in liefde met elkaar.


Zou jij wel een schilderij willen met erfstukken erop die voor jou speciaal zijn?

Een schilderij dat speciaal voor jou wordt gemaakt?

Wil je jouw geschiedenis en jouw verhalen bewaard blijven?

Zou je wel willen dat jij zelf kunt bepalen hoe je dat voor je ziet?

Wil je iets hebben wat niemand anders heeft?

Weet je wat jij wilt nalaten?

Zou je weer stressvrij willen zijn bij familiebezoeken?

Of wil je minder stoffige voorwerpen in huis?

Wil je minder ruzie met je partner over jouw of diens erfstuk?

Wil je je kostbaarheden veilig opbergen maar nog wel elke dag kunnen zien en de aanwezigheid “voelen”?

Zou je je kunstwerken met verhalen willen doorgeven in bijvoorbeeld een drieluik?

Wil je een voor jou uniek kunstwerk?

Wil je niet meer bang zijn dat je erfstukken stuk zullen gaan?

Zou je weer even dat gevoel van vroeger terug willen halen?

Wil je dat jouw geschiedenis en verhalen worden doorgegeven?


Klik hier voor een gratis informatiegesprek







Veel gestelde vragen




Hoeveel voorwerpen kan ik laten schilderen?

-A. Je kunt gewoon vanaf 1 dierbaar object laten schilderen, maar het is mooier om meerder te doen. Dit doen we in overleg.


Hoe lang duurt het dat mijn schilderij klaar is?

-A. Over het algemeen duurt het 4 weken dat ik een schilderij af heb. Als het druk is

kan het zijn dat je op een wachtlijst komt.



Hoe meld ik me aan?

-A. Je maakt een telefonische afspraak om langs te komen met je voorwerpen. Via de mail krijg je een vragenlijst die je invult voordat je mijn atelier bezoekt. Bel naar: 06-49960161


Kan ik nog annuleren?

-A. In het atelier bespreken we de mogelijkheden voor jouw mooiste en dierbaarste schilderij. Hiena gaan we kijken of we verder gaan met de opdracht.. We maken een afsprakenlijst en als je daarmee akkoord gaat,kan ik voor je aan het werk gaan.


Wat krijg ik voor deze investering?

-A. Je ontvangt een uniek en gepersonaliseerd kunstwerk. Je komt terug in de warme herinneringen. Het geeft eerbetoon aan de persoon voor wie het erfstuk staat. De sfeer van het schilderij zal je door de professionele olieverf schildertechnieken meenemen naar die zoete warme tijd van toen.

Formaat van het schilderij is vanaf 40x50 op masonite of schilderpapier. Hierop kunnen 3 of 5 voorwerpen naar keuze worden afgebeeld. We bespreken 3 a 4x de stand van zaken. Dit gebeurt momenteel grotendeels via beeldbellen.


Moet ik een aanbetaling doen?

-A. Als we overeen zijn gekomen dat we gaan samenwerken, betaal je 20% van de investering als aanbetaling aan.


Hoe vaak mag ik wijzigingen aanbrengen?

-A. Als we een samenwerking zijn aangegaan maken we gelijk afspraken wat de bedoeling is. Dit wordt ook vastgelegd.

Na de schetsfase stuur ik een foto naar de klant. Hierop kan je aanmerkingen plaatsen. De wijzigen zullen worden aangepast en weer opgestuurd voor akkoord. Hierna start de verffase.

Ook hier zal een ruwe schets worden opgestuurd. Als dit akkoord is, gaat de fijnschilder fase in. In totaal kun je dus 2x aangeven dat je het iets anders wilt.

Na de olieverffase kunnen geen veranderingen meer worden aangebracht.


Wat als ik een drieluik wil?

-A. Een drieluik is mogelijk maar omdat dit meer maatwerk vereist zullen we daar een andere afspraken over moeten maken.


Heb je een vraag die hier niet bij staat?


Stuur deze naar


info@benhekert-kunstenaar.nl ,


Dan krijg je binnen 24 uur antwoord.