Ruim je rommel op!


Denk je dat weleens, of zeg je het weleens?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat wel eens denk en zeg. De spullen van mijn vrouw storen mij veel eerder dan mijn eigen spullen.

Toen we een tijdje geleden in lockdown zaten, had ik voor mezelf een modelbootje gekocht, om zo ‘s avonds mee bezig te zijn. Helaas had ik de instructie niet goed gelezen en hierdoor een foutje gemaakt. Het pakket was best prijzig dus daarom had ik besloten om de gemaakte fout te herstellen met ander stukje karton.

Maar ja, ik moest ook nog schilderen. En het herstellen van een fout is nou niet echt een leuk klusje, dus ik stelde het uit. Ja en van uitstel……..

Zo bleef het knutselwerk inderdaad maar liggen op de tafel in de eetkamer.


Voor het avondeten nam ik me voor om ’s avonds aan het werk te gaan. Maar ja…..na het warm eten wanneer ik ook nog een lekker rode wijntje op had, had ik niet meer zoveel puf om met mijn modelbouw verder te gaan.

Je raadt het al…. Het ligt er nu nog (schaam). Ik zal het dan ook direct na het posten van deze mail, het gaan opruimen.

Sommige spullen kun je snel opruimen en wegdoen ( oud papier, lege flesjes) terwijl je andere spullen nooit zou wegdoen.

Dat zijn dan vaak voorwerpen waar je warme herinneringen aan hebt. De voorwerpen zijn zelf misschien niet eens zo heel bijzonder, maar de herinnering die je dan weer levendig voor je ziet, maakt hem waardevol.

Elke keer wanneer je het voorwerp ziet, komt die herinnering met geur en kleur bij je op het netvlies.

Zo heeft mijn zoon een zegelring geërfd van de pleegvader van zijn opa. Mijn zoon heeft de man in kwestie nooit gekend. Maar de verhalen die zijn opa vertelde over deze bijzondere man, maakt de ring speciaal. Vol trots nam mijn zoon dan ook destijds dit erfstuk in ontvangst.

Wat zou jij nooit wegdoen?

Laat het me weten op mijn facebookpagina.


https://www.facebook.com/BenHekertatelierJuist in deze tijd is het erg belangrijk om de verhalen rondom onze dierbaren levendig te houden.

Zodat ze niet vergeten zullen worden.

Geef je verhaal door!