Schilderen leren online? 23 jan 2021


Momenteel zit bijna de hele wereld op slot. Vanavond gaat zelfs sinds lange tijd (sinds de 2de wereldoorlog) de avondklok weer in. Voor mij is dit niet zo erg, ik ging er 's avonds toch niet veel op uit en ik heb genoeg te doen.

Je zult mij dan ook niet voor de tv vinden, nee als je langs mijn huis loopt zul het wel zien waar ik uithang.

In mijn atelier staan nl ' s avonds alle lampen aan. Naast het werken aan mijn eigen schilderijen geef ik sinds kort ook lessen online.

Op bepaalde tijden kunnen mensen nu inbellen en online les krijgen. Ik vond het in eerste instantie wel wat vreemd maar nu ik er aan gewend ben, vind ik het super. Ook de cursisten die inbellen vinden het ideaal. Ze hoeven niet meer op pad met heel hun hebben en houden.

Wil je ook leren schilderen online?

Bel of mail me en we maken een vrijblijvende afspraak.


info@benhekert-kunstenaar.nl

Erfgoed

Als figuratieve schilder vind ik het fantastisch om stillevens te schilderen.
Als jongen van 15 jaar vond ik dit gegeven al prachtig.

In mijn atelier heb ik dan ook tientallen kopjes, kommetjes, vaasjes schaaltje e.d. staan.
De meeste spullen heb ik in de loop der jaren op rommelmarkten verzameld of online via ebay of marktplaats of zijn erfstukken.

Ik ben altijd opzoek naar een bepaalde vorm en ook kleur is voor mij belangrijk. Helaas kon ik dit jaar niet op Koningsdag op pad gaan en ook zijn de meeste 2dehands zaakjes gesloten.

ik zal de komende tijd dan vooral de potjes en kommetjes die nog in In mijn atelier staan kunnen schilderen. Sommigen heb ik nog nooit voor een opzetje gebruikt omdat mij de tijd er voor ontbrak od omdat ze niet pasten bij " het plaatje" . Toch is het zo mooi om voorwerpen met een verhaal te verwerken in een schilderij.

Ik heb dan ook al diverse klanten geholpen om hun dierbare erfstukken vast te leggen.

Sommigen wilden dat zodat hun erfstuk voor " eeuwig " zichtbaar en veilig bewaard zou blijven. Anderen wilden dit omdat het orgineel een heet hangijzer in hun relatie was geworden.

Ik vind het dat ook een enorme uitdaging om van losse objecten en uniek kunstobject te maken en zo een bijdrage kan leveren aan meer huiselijk geluk.


Hieronder staat een drieluik die ik voor mezelf heb gemaakt. Elk item heeft voor mij een emotionele waarde. Het schilderij vertelt iets over mij. Over mijn verleden maar ook over wie ik nu ben.

Het, voor mij zeer waardevolle schilderij, hangt bij mij achter mijn schildersezel in mijn atelier, zodat ik er dagelijks van kan genieten.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen?


zie ook

https://benhekert-kunstenaar.nl/uniek-aandenken