ben hekert schilderij eucalyptus

Mijn naam is Ben Hekert.

Je kent mij misschien van mijn schilderijen met stillevens, maar ik maak meer dan dat zoals je dat op deze website kunt zien.

 

Vroe-gûr

 

Er is ooit heel lang gelden een 'schilderzaadje' bij mij geplant. Als kleine jongen zag eens een prachtig olieverfschilderij bij mijn grootouders hangen.  Het was een stilleven met vele groene voorwerpen; deze veranderden als ik dichterbij kwam. Van veraf was het duidelijk een fles maar eenmaal dichterbij zag je streepjes en vlekjes!

 

Mede door dit schilderij begon mijn liefde voor het schilderen. Ik was de enige in de familie die deze liefde had en ook kon niemand mij vertellen wie de schilder was van dit schilderij. Mijn opa raadde mij aan om eens de bibliotheek te gaan bezoeken. Zij konden mij vast wel helpen. De aardige bibliothecaresse verwees me naar een plank met kunstboeken. Daar ging een wereld voor mij open. Boeken over Vermeer, Rembrand  en nog tientallen anderen, maakte een brandend verlangen naar nog meer kennis in mij los.

oen de bibliotheek geen nieuwe boeken meer voor mij had, bezocht ik musea door het hele land. Inmiddels kon ik als tiener goedkoop reizen via tienertoer.

 

Na mijn diensttijd, moest ik een baan zoeken om mijn eigen geld verdienen. Een studie overdag was onmogelijk maar gelukkig kon ik ook de avondacademie doen.  Overdag aan het werk en 's avonds studeren. Dit was best zwaar vooral toen ik ook nachtdiensten moest gaan werken.

 

Ik kreeg les van Rein Pol, Matthijs Rolling en nog vele andere bekende realistische schilders. 

 

Na mij afstuderen kreeg ik nog steeds tips over exposeren van mijn oud docent Rein Pol.

Ook nu hebben we zo af en toe nog contact.