ben hekert schilderij eucalyptus

Schilderen met olieverf leren?

 

Je hebt een fantastisch idee wat je wilt gaan schilderen. Je hebt alle materialen in huis gehaald en je hebt voldoende tijd voor jezelf gepland om aan het werk te gaan. Je bent er helemaal klaar voor! Je kruipt enthousiast achter je ezel en dan ..... dan begint het grote witte lege doek je terug aan te staren. "Waar zal ik beginnen', mompel je. Je haalt nog een keer diep adem en opeens bedenk je dat je nog even een boodschap moet doen. Of dat je nog iemand moet bellen. Je bedenkt allerlei smoesjes die je nog kunt doen om maar niet te beginnen. Na een tijdje merk je dat het inmiddels te laat is om met schilderen te beginnen. Je bergt je spullen weer op. 's Avonds baal je enorm dat je weer een dag voorbij hebt laten gaan zonder dat je met schilderen bent begonnen.

 

Je bent niet de enige die dit heeft. Iedereen heeft wel eens een moment waarbij hij even hulp nodig heeft om aan de slag te gaan. Herken jij dit ook? Wat dan vaak helpt is om een stok te hebben. De bekende stok achter de deur. Ik kan die stok voor jou zijn. Ik kan je op weg helpen, aansporen, motiveren en van feedback voorzien tijdens mijn lessen.

 

 

Schilder je verhaal met olieverf

 

Zou je graag je eigen verhaal willen schilderen? Maar weet je niet hoe je moet beginnen? 

Misschien ben je al op diverse schilderclubs geweest en kreeg je niet de aandacht die je nodig had om je verder te ontwikkelen. 

 

Wellicht kan ik je helpen. 

 

Ik geef al ruim meer dan 30 jaar schilderlessen aan beginnende maar ook gevorderde kunstenaars.

 

Ik leer je alles wat je moet weten om te starten met je olieverfschilderij. Hoe je mengt, wat je wel en niet moet doen met olieverf en nog veel meer.

 

Ik geef privéles voor als je liever 1 op 1 begeleding wilt maar in deze cursus leer je meer de basis.

 

 

 

Wat leer je in deze Cursus?

Les 1: Schetsen van het Onderwerp

 

Ontdek de kunst van het vastleggen van het onderwerp op papier voordat je penseel het doek raakt. Je leert deelt essentiële technieken om een sterke basis te leggen, waardoor je schilderijen een solide start krijgen. Ook bespreken we hoe je je angst voor het witte doek kunt oplossen. Vind je dit nog erg lastig dan heb ik een handige tip voor je waardoor dit een makkie wordt.

 

Les 2: Kleurgebruik

 

Dompel jezelf onder in de wereld van kleur! Leer hoe je kleuren op een doordachte manier kunt kiezen en gebruiken om emoties en diepte aan je kunstwerk toe te voegen. Ik leg je uit  hoe ik het doe maar ook welke mogelijkheden er nog meer zijn.

 

Les 3: Mengen van Kleuren

 

Word een meester in het mengen van kleuren. Ik begeleid je door geavanceerde technieken, waardoor je zelfverzekerd verschillende tinten en schakeringen kunt creëren. Verlies de angst voor het mengen.

 

Les 4: Diepte Schilderen

 

Leer hoe je schilderijen tot leven komen met diepte en perspectief. Ook bij een stilleven is dit mogelijk.

 

Les 5: Feedback Geven en Jouw Meesterwerk Creëren

 

De laatste les is het moment om waardevolle feedback te ontvangen voor je ( evt volgende) kunstwerk. Zo voorkom je dat je de volgende keer niet weet waar je moet beginnen.

.Deze cursus is voor zowel beginners als gevorderden geschikt.

 

Waarom Kiezen Voor Deze Cursus?

  • Kleine groepjes. Max 3 personen per groep voor maximale interactie en individuele aandacht.
  • De lessen zijn door de week.
  • Je schildert en oefent met de beste materialen. Geen goedkope verf maar professionele voor een beter resultaat.
  • Handig boodschappenlijstje voor als je je eigen materialen wilt kopen,
  • Ik heb meer dan 30 jaar ervaring met lesgeven.
  • Ik ken heel veel trucjes om het schilderen eenvoudiger te maken.

Heb je een vraag over deze cursus?

 

Waarom kiezen voor mijn schilderlessen?

 

Begeleiding:

Ik geef je persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens elke les, waardoor je de nodige ondersteuning krijgt om je vaardigheden snel te verbeteren.

 

Olieverf expertise:

Olieverf is een veelzijdig medium dat rijke texturen en diepte aan je kunstwerken toevoegt. Ik werk hier al meer dan 40 jaar mee en ben gespecialiseerd in olieverftechnieken. Ik kan je de geheimen leren om een meesterwerken te creëren.

 

Stapsgewijze vooruitgang:

De lessen zijn logisch opgebouwd. We beginnen bij de basisprincipes als je beginner bent en gaan dan verder naar geavanceerdere technieken, zodat je geleidelijk aan je vaardigheden kunt uitbreiden. Heb je al enige ervaring met olieverf dan zullen we een ander lessenplan samenstellen met meer uitdagingen.

 

Een inspirerende omgeving:

Mijn atelier biedt een stimulerende en creatieve omgeving. Je kunt je even afsluiten van de buitenwereld.

Of je nu droomt om te exposeren of kennis wilt maken met olieverf, schilderlessen onder directe begeleiding zijn de perfecte manier om je creatieve reis te beginnen of voort te zetten. Aarzel niet langer en geef je talent de kans om te groeien.

 

 

start  juni

€350,-

2,5 uur

inclusief materialen

0nder behoud van voldoende deelname

Meld je hier aan voor 5 lessen